Už legálně. V Chrudimi je v provozu nový skatepark. Nedočkavci se tam hrnuli i přes plot

4. září 2020

Chrudim má nové sportoviště za miliony korun. Ve městě dokončili stavbu skateparku u obchodního domu Tesco. I když byl areál ještě před pár dny oplocený, nedočkaví sportovci už si tam cestu našli.

Skejťáky, bikery i inlajnisty čeká velký skok. Původní montované sportoviště u zimního stadionu bylo staré skoro dvacet let a už dosloužilo.

Nový skatepark je mnohem větší, zabírá plochu asi 1100 metrů čtverečních. A také je z hladkého betonu. Celý areál má obdélníkový tvar, po krajích vedou trasy s překážkami, které kopírují uliční styl. Uprostřed je pak bazénová část s rampami.

Pohled na skatepark u obchodního domu Tesco v Chrudimi

Takže je to moderní sportoviště navržené pro různé skupiny jezdců - od těch začínajících, až po ty zkušené.

Nelegální testování dráhy

Skatepark je prakticky hotový už několik dní. Jen se čekalo na poslední dokumenty a doladění provozního řádu. Z areálu se stalo velké a ne zrovna bezpečné lákadlo.  Chrudimští strážníci museli několikrát vyvést nedočkavce pryč a posílit kontrolu nad stále ještě oficiálně staveništěm.

Vstupné přes telefon

Ředitel chrudimských sportovišť Luděk Marousek počítá se zahájením ostrého provozu dnes.  Ladila se třeba i forma placení vstupného, které bude možné uhradit přes telefon, prostřednictvím platební brány nebo aplikací.

A sportovci také dostanou možnost si zaplatit výhodnější roční permanentku.  (Celodenní vstup vyjde na 30 korun, roční permanentka na 300). Stavba trvala zhruba půl roku a město nový skatepark vyšel asi na šest milionů korun.

Spustit audio

Související