V Chrudimi by mohla místo hokejbalového hřiště stát nová nafukovací sportovní hala

17. květen 2023 11:22

Sportovci by mohli v Chrudimi využívat nafukovací sportovní halu. Měla by stát v blízkosti plovárny a aspoň částečně vyřešit problémy s nedostatečnou kapacitou sportovišť. Radnice zatím prověřuje všechny možnosti.

Montovanou, nebo nafukovací halu si původně radnice přála postavit u gymnázia. Se zřizovatelem školy - Pardubickým krajem - se ale na tomto řešení neshodla a přípravy dočasně usnuly. S novým návrhem přišli zástupci sportovních klubů. Hala by mohla stát na místě hokejbalového hřiště u plovárny, které není tolik využívané, a hokejbalisté by následně mohli využívat právě nafukovací halu, takže by svoji plochu úplně neztratili.

Letos už začala velká oprava chrudimské sportovní haly a obě věci spolu těsně souvisí. Rekonstrukce velké haly za víc než sto milionů korun znamenala její vyřazení z provozu. Sportovci si museli najít náhradní možnosti a těch není ve městě dost. Nafukovací hala byla původně vymyšlená tak, že bude suplovat hlavní sportoviště po dobu oprav. Jenže přípravy mají skluz.

Nafouknout halu není jen tak

Podle místostarosty Chrudimi Zdeňka Koláře (ANO) to není jednoduchý proces - musí se dořešit přesné umístění haly, ale třeba i věci jako zázemí pro sportovce. „Jde o možnosti umístění, možnosti provozu, napojení na energetické sítě, případně zázemí k halám jako mobilní šatny a sociální zázemí.“

Kdy by mohla být nafukovací hala hotová, zatím není možné říct. Do konce července by měly být hotové propočty a technická řešení, následně o případné stavbě rozhodnou zastupitelé města. Letos tedy hala nejspíš nebude. I pokud by ale stála až příští sezónu, přece jen by mohla sportovcům situaci usnadnit. První etapa rekonstrukce haly na Tyršově náměstí by měla skončit až příští rok v srpnu a poptávka po sportovištích dlouhodobě převyšuje nabídku.

Spustit audio

Související