V Nasavrkách vás naučí chovat včely

12. únor 2014

Česká republika patří ke včelařské velmoci. Včelaření je prakticky dostupné pro každého. Jak na to, vám poradí ve Středním odborném učilišti včelařském.

Jeho ředitel Bedřich Svoboda ve středeční Radioporadně 12. února uvedl, že jejich škola kromě denního a dálkového studia oboru Včelař, nabízí i rekvalifikační kurzy a kurzy pro úplné začátečníky. Navíc jejich areál je i ubytovnou s relaxačním centrem.

"Naše země je země medu a včelám zaslíbená. Máme tady padesát tisíc registrovaných včelařů," říká Bedřich Svoboda.

A co se během studia na učilišti mohou studenti naučit? Kromě teorie je čeká i praxe. Všechno si vyzkouší na včelnici, která obsahuje osmdesát včelstev. K dispozici jsou truhlářské dílny. Ve výuce jsou zařazené i sadařské práce.

autor: PRO
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.