Vaříme z piva - i k pivu!

Tuto sobotu jsme si vyjeli do Svitav - do Pivovárku Na Kopečku. Jedná se o stylovou staročeskou restauraci s typicky českými jídly, které jsou připravovány z čerstvých surovin. Součástí restaurace je i minipivovar, který mimo světlého a tmavého ležáku nabízí také nejrůznější pivní speciály.

Některé speciality kuchaři připravují ze surovin na výrobu piva, například sladovou omáčkou.

I my si připravíme dvě jídla, u kterých se bez piva neobejdeme - vepřové kolínko bez kosti pečené v kopečkovské pivní marinádě a pomalu pečenou krkovičku na zelenino-cibulovém ragú podávanou s domácími haluškami.

Vyzkoušíme zajímavou přílohu - sotýrované brambory. K nim si dáme lososa a nakonec si osladíme den sladkým krémem s ovocem.

To vše nám připraví pan šéfkuchař Miroslav Vojta.

Vaříme z piva - i k pivu!
autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.