Vaříme z piva - i k pivu!
Tuto sobotu jsme si vyjeli do Svitav - do Pivovárku Na Kopečku. Jedná se o stylovou staročeskou restauraci s typicky českými jídly, které jsou připravovány z čerstvých surovin. Součástí restaurace je i minipivovar, který mimo světlého a tmavého ležáku nabízí také nejrůznější pivní speciály.
Některé speciality kuchaři připravují ze surovin na výrobu piva, například sladovou omáčkou.
I my si připravíme dvě jídla, u kterých se bez piva neobejdeme - vepřové kolínko bez kosti pečené v kopečkovské pivní marinádě a pomalu pečenou krkovičku na zelenino-cibulovém ragú podávanou s domácími haluškami.
Vyzkoušíme zajímavou přílohu - sotýrované brambory. K nim si dáme lososa a nakonec si osladíme den sladkým krémem s ovocem.
To vše nám připraví pan šéfkuchař Miroslav Vojta.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.