Adventní kalendář nemusíte kupovat. Ušijte si ho

30. listopad 2023

Tvořivá švadlena Blanka Bednářová vyrábí ve Střemošicích pestré a výjimečné dárkové předměty z látky. Teď před Vánocemi frčí loutky andělů, čertů a dalších pohádkových bytostí. Dát takové loutce správný výraz, aby se s ní mohlo hrát divadlo, to je oříšek i pro zkušené švadleny.

Radost z práce s jehlou a nití mohou mít i děti. Blanka učí děti ručním pracím ve svém projektu "Šití hravou nití". V adventních dnech bude své umění předávat na jarmarcích v Litomyšli, na hradě Rychmburk nebo v Regionálním muzeu v Chrudimi.

Fixy na látky seženete v papírnictví

Na výrobu látkového adventního kalendáře potřebujete obdélník opravdu pevné látky s velkou gramáží kolem dvou set gramů, aby držela tvar. Vytvoříte si dvacet čtyři mašliček, které přiděláte na pevnou látku a na mašličky navážete pytlíky z bílého plátna, do kterých nachystáte drobné dárečky.

Na pytlíčky si můžete fixami na textil namalovat jednoduché figurky čertíka, anděla a podobně. Nahoře si pak můžete udělat tunýlek, protáhnout tyčku, dát provázek a kdekoliv v domácnosti zavěsit, aby tam děti dostaly.

Hezké je, když děti spolupracují, namalují si na plátěné pytlíčky něco samy podle své fantazie nebo tam mohou napsat jen čísla.

Spustit audio

Související