Bedly na víně
Potřebujete: 1 kg bedel, 1 dl bílého vína, 50 g anglické slaniny, 1 lžíce oleje, šťáva z půlky citronu, pepř, sůl, máslo
Postup: Hlavičky bedel oloupeme a prudce z obou stran na oleji. Potom je vyrovnáme do zapékací misky vymazané máslem. Bedly osolíme a opepříme. Nožičky bedel a anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a osmahneme na zbylém oleji. Pak podlijeme bílým vínem a povaříme. Tuto směs, kterou ještě ochutíme citronovou šťávou, přelijeme přes hlavičky bedel. Pečeme ve středně vyhřáté troubě půl hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.