Dýňová polévka
Oranžová dýně je jedním ze symbolů přicházejícího podzimu a asi nejčastěji se zpracovává do polévky. Výhodou hokkaidó je, že se nemusí loupat a tak je polévka hotová raz dva.
Suroviny:
- 700 g dýně Hokkaido
- 750 ml zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- 2 stroužky česneku
- muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Na ozdobu:
- zakysaná smetana
- mandlové lupínky, slunečnicová nebo dýňová semínka
Dýni omyjeme a nakrájíme na kousky. Hokkaido nemusíte loupat, slupka při vaření změkne. Česnek oloupeme a plochou stranou nože rozmáčkneme a dáme spolu s dýní do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni 30 minut, až dýně změkne.
Cuketová polévka

Cuketová polévka je vhodná jako svačina, doplněná o bílý chléb může být i vhodnou lehkou letní večeří.
Po uvaření rozmixujeme tyčovým mixérem, vmícháme smetanu a dochutíme solí, pepřem a troškou muškátového oříšku.
Při podávání zdobíme lžící zakysané smetany a plátky mandlí, které jsme nasucho opražili na pánvi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kolekce krátkých rozhlasových her přinášejících nová dobrodružství Sherlocka Holmese a Dr. Watsona.
Jiří Hošek, bývalý zpravodaj Českého rozhlasu


15 případů Sherlocka Holmese II.
15 skvělých klasických případů Sherlocka Holmese, Případ Codex Euricianus, Případ s Lví hřívou, Případ s motýly Hilesia, Případ s Homo ludens a další v podání vynikajícho Miloše Kopeckého a neméně báječho sekundanta Vladimíra Ráže.