Bedly v těstíčku
Potřebujete:0,5kg bedel, 2dcl světlého piva, 0,25kg polohrubé mouky, 3 vejce, pepř, sůl, hladkou mouku, olej na smažení
Postup:
Bedly očistíme a odřízneme klobouky, které spaříme horkou vodou a necháme dobře okapat, osolíme je a opeříme. Klobouky obalíme v hladké mouce, aby nám na nich dobře drželo těstíčko. Těstíčko si připravíme z piva, polohrubé mouky a vajec. Bedly obalíme v těstíčku a smažíme dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.