Belgický guláš
Potřebujete:1kg vyšší hovězí kližky, ¾ kg cibule, 1 černé pivo, 1 kostka Masoxu, hladká mouka, menší svazeček čerstvého tymiánu nebo sušený necháme vyluhovat a 4cl tekutiny použijeme, malý svazeček zelené kudrnky, 2 krajíce chleba bez kůrky, hořčice, sůl ½ kostky másla
Postup:
Na másle orestujeme hovězí maso nakrájené na kostky a zlehka obalené v mouce. Orestované maso vyndáme a dáme stranou. Ve stejném kastrolu dozlatova osmažíme cibulku. Pak přidáme zpátky maso, zalijeme černým pivem a dolijeme vodou tak, aby maso bylo ponořené. Přidáme bujón a sůl a navrch nasypeme bylinky a na to položíme krajíce chleba, které předtím potřeme silně vrstvou hořčice, hořčicí navrch. Přikryjeme a dusíme do změknutí masa.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.