Bezový sirup
Potřebujete: 2 l vody 2 kg cukru 7 dkg kyseliny citronové 25 květů černého bezu
Postup:
Cukr svařit s vodou, potom přidat kyselinu citronovou a nechat vychladnout. Potom vložit květy bezu, tak aby byly ponořené. Nechat 24 hodin vyluhovat.
Druhý den slít přes plátno, nechat dalších 24 hodin ustát. Nalít do lahví např. od rumu vína apod... Nahoru každé láhve nalít asi lžičku rumu kvůli konzervaci.
Nebo můžeme šťávu nalít do zavařovacích lahví a sterilovat. V tomto případě tam rum dávat nemusíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka