Bílkové košíčky
Potřebujete: 10 bílků, 30 dkg pískového cukru, vanilkový cukr, kakao, 18 dkg polohrubé mouky, prášek do pečiva, půl hrníčku oleje
Postup: Bílky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, olej a polohrubou mouku. Plníme papírové košíčky, které jsme vložili do kovových báboviček. Po upečení polijeme čokoládou, navrchu ozdobíme oříškem, popřípadě pokapeme rumem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.