Bláznivý koláč

Potřebujete:3 hrnky hladké mouky2 hrnky cukru3/4 hrnku oleje2 lžičky sodypůl lžičky soli6 lžic kakaa2 hrnky studené vody2 lžíce octa1 vanilkový cukr

Postup:
Těsto důkladně zpracujeme a vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme a na vychladlou buchtu navrstvíme krém, který vytvoříme ze dvou zakysaných smetan a jedné šlehačky. Vše dobře vyšlehat, popřípadě přidat ztučovač. Na závěr posypeme čokoládou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.