Bramborová pizza
Potřebujete: 750 g brambor, 100 - 150 g hladké mouky, 1 vejce, 1 dcl mléka, 1 krabička malých rajčat, 1 balíček Mozarelly, 100 g rajského protlaku, 1 nožička klobásy, 10 oliv, 5 stroužků česneku, 1 lžička oregána nebo majoránky, mletý pepř, sůl, olej na vymazání
Postup: Brambory nastrouháme podobně jako na chlupaté knedlíky, zalijeme vajíčkem, přidáme mléko a mouku, okořeníme. Do vymazané dortové formy nalijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi deset minut. Poté vyjmeme, potřeme těsto protlakem, přidáme sýr, klobásu, olivy, česnek, rajčata a další suroviny podle individuální chuti. Vložíme opět do trouby a dopečeme dorůžova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.