Bramborové lokše po trnavsku (Slovensko)
Potřebujete: 1/2kg vařených brambor 1 vejce 100-150g hrubé mouky sůl 300g husí pečínky 50g sekaných vlašských ořechů šťáva z pečínky
Postup:
Studené, vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a vypracujeme v tuhé těsto. Rozdělíme ho na osm dílků a vyválíme je do tvaru placek. Pečeme je na plotně, nebo na železné, suché pánvi. Upečené, namáčíme do šťávy z pečínky a plníme je posekanou husí pečínkou, posypeme ořechy a zavineme. Podáváme horké s dobrým vínem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.