Bramborové lokše po trnavsku (Slovensko)
Potřebujete: 1/2kg vařených brambor 1 vejce 100-150g hrubé mouky sůl 300g husí pečínky 50g sekaných vlašských ořechů šťáva z pečínky
Postup:
Studené, vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme sůl, vejce, hrubou mouku a vypracujeme v tuhé těsto. Rozdělíme ho na osm dílků a vyválíme je do tvaru placek. Pečeme je na plotně, nebo na železné, suché pánvi. Upečené, namáčíme do šťávy z pečínky a plníme je posekanou husí pečínkou, posypeme ořechy a zavineme. Podáváme horké s dobrým vínem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.