Bramborové vdolky z remosky

Potřebujete:250g vařených brambor,120g hrubé mouky,1 vejce,sůl,1 kypřicí prášek do pečiva,kyselé mléko,tuk na vymazání remoskové mísy,sádlo na omaštění vdolků

Postup:
Vychladlé nastrouhané brambory smícháme s vejcem, moukou, solí a kypřicím práškem do pečiva. Mlékem zaděláme nepříliš tuhé těsto, ze kterého tvoříme malé vdolečky. Ty pak naklademe do remosky a pečeme. Během pečení je potíráme tukem. Upečené vdolky mažeme švestkovými povidly a sypeme perníkem.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.