Brambory nadivoko
Potřebujete:1/2kg brambor, 1 malá cibule, 2 velké sladkokyselé okurky, Ocet, Sůl, Cukr, ½ lžičky hořčice, Několik kapek worchestrové omáčky, 3-4 vejce natvrdo, 3-4 lžíce oleje
Postup:
Do půl šálku sladkokyselého nálevu (ocet a cukr) rozkvedláme hořčici, olej, sůl i worchestr a přidáme jemně nakrájenou cibuli a necháme hodinu uležet. Uvařené brambory pokrájíme na tenká kolečka, okurky na drobné nudličky, vejce rozsekáme nadrobno a dáme do mísy, promícháme a vše zalijeme nálevem a opět necháme hodinu uležet.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.