Broskvový dort

Potřebujete:1 balíček piškotů, 1 velký kompot oloupaných broskví (pokud nemáme čerstvé), šlehačka a ovoce na ozdobení Krém: 3 lžíce želatiny, 500ml mléka, 500g měkkého tvarohu, 180g pískového cukru, 100g másla, 1 vejce

Postup:
Želatinu namočíme do studeného mléka a necháme nabobtnat. Zalijeme ho částí horkého mléka a rozmícháme. Poté ji s tvarohem, cukrem, máslem a vejcem rozšleháme na hladký krém. Dno i stěny formy vyložíme piškoty, zalijeme polovinou krému, pokryjeme nakrájenými broskvemi a zalijeme zbytkem krému. Dort vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a barevným ovocem.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.