Broskvový dort

Potřebujete:1 balíček piškotů, 1 velký kompot oloupaných broskví (pokud nemáme čerstvé), šlehačka a ovoce na ozdobení Krém: 3 lžíce želatiny, 500ml mléka, 500g měkkého tvarohu, 180g pískového cukru, 100g másla, 1 vejce

Postup:
Želatinu namočíme do studeného mléka a necháme nabobtnat. Zalijeme ho částí horkého mléka a rozmícháme. Poté ji s tvarohem, cukrem, máslem a vejcem rozšleháme na hladký krém. Dno i stěny formy vyložíme piškoty, zalijeme polovinou krému, pokryjeme nakrájenými broskvemi a zalijeme zbytkem krému. Dort vložíme do chladničky a necháme ztuhnout. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a barevným ovocem.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?