Burritos se špenátem

Kuchařka pro tatínky plná nadupaných receptů prověřených jedním z nich, opravdovým tátou, otcem tří synů Ondřejem Holinkou.

„Recepty z knihy zaberou minimum času – jinak byste se z toho kolotoče jménem „snídání, svačení, obědvání, žadonění, svačení, zase svačení, kňourání a večeření" nikdy nevymotali. Dětem navíc tato jídla opravdu chutnají, což mám prověřeno minimálně dvaceti malými pusami! A hned se připravte na to, že to co chutná vám, zásadně nechutná vašim dětem, a naopak,“ říká Ondřej Holinka.

Podrobně popsané postupy podle něj zvládne i táta nevařící a inspirací budou tomu v kuchyni zběhlému. Být dobrým tátou je šichta na plný úvazek, a je jedno, jestli jste táta pracující nebo ten na mateřské dovolené.

Potřebujete:
2 velká rajčata
2 hrsti nasekaného čerstvého baby špenátu
1 vejce
2 olivového oleje
4 pšeničné tortilly
200 g ricotty nebo čerstvého sýra
5 žampionů
mořská sůl

Postup:
1. Očistěte žampiony a pokrájejte je na plátky, umyjte rajčata a pokrájejte je na kostičky.

2. Na pánvi rozpalte trochu olivového oleje, na něm zlehka orestujte nakrájené žampiony, tak aby mírně zhnědly. Do pánve se žampiony rozklepněte vejce, rozmíchejte a nechte na plotně jen do té doby, než vejce ztuhne.

3. Pánev odstavte z plotny, nasypejte do ní baby špenát a rajčata. Osolte mořskou solí. Na závěr přimíchejte ricottu. Vzniklou směsí potřete pšeničné tortily, jeden okraj založte a pak teprve zamotejte rolky tak, aby jedna strana zůstala uzavřená.

4. Pokud vaše děti houby nejedí, vynechte je. Tortille to neuškodí :)

autoři: Kuchařka pro supertátu , Ondřej Holinka

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.