Buřtguláš
Potřebujete:2 brambory,1 cibuli,3 špekáčky,sladkou papriku,pálivou papriku,pepř,sůl,majoránku,2 stroužky česneku,jíšku,2-3 lžíce rajčatového protlaku
Postup:
Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme vařit do menšího množství vody. Na pánvi si osmažíme cibuli, přidáme na kostky pokrájené špekáčky. Když je cibule a uzenina orestovaná, odstavíme z ohně, přidáme pálivou a sladkou papriku a zamícháme. Když jsou brambory téměř uvařené, dáme do hrnce směs z pánve, osolíme, opepříme a přidáme majoránku a utřený česnek. Nakonec přidáme rajčatový protlak a zahustíme jíškou. Při servírování můžeme ozdobit kroužky syrové cibule.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://pardubice.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka