Buřtguláš

Potřebujete: olej, cibule, brambory, měkký salám, sladká mletá paprika, sůl, zakysaná smetana, mouka

Postup: Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájené brambory, salám, zasypeme paprikou, osolíme, chvilku smažíme, poté zalijeme vodou, vaříme asi deset minut, na závěr přidáme zakysanou smetanu a zahustíme v ní rozkvedlanou moukou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.