Celerová polévka
Potřebujete:1 větší cibuli,250g celeru,1 lžíci másla,750ml vývaru,smetanu,pepř,sůl,smažené kostičky z housky
Postup:
Nakrájíme cibuli a celer na větší kostky a na rozehřátém másle je osmažíme. Potom přidáme vývar a povaříme. Když je celer změklý, rozmixujeme polévku ponorným mixérem. Přidáme podle chuti sůl a pepř. Ke konci přidáme smetanu a necháme ještě povařit. Ozdobíme na talíři nasekanou petrželkou a osmaženou houskou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.