Celerová polévka
Potřebujete:1 větší cibuli,250g celeru,1 lžíci másla,750ml vývaru,smetanu,pepř,sůl,smažené kostičky z housky
Postup:
Nakrájíme cibuli a celer na větší kostky a na rozehřátém másle je osmažíme. Potom přidáme vývar a povaříme. Když je celer změklý, rozmixujeme polévku ponorným mixérem. Přidáme podle chuti sůl a pepř. Ke konci přidáme smetanu a necháme ještě povařit. Ozdobíme na talíři nasekanou petrželkou a osmaženou houskou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor


Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.