Celerová pomazánka
Potřebujete: pomazánkové máslo obdélníček taveného sýra 10 dkg 30% sýra na strouhání malou cibulku menší celer a dvě mrkve obojí v syrovém stavu
Postup:
V misce rozmícháme pomazánkové máslo s taveným sýrem, postupně vmícháme najemno nasekanou cibulku, na jemném struhadle nastrouhaný eidam, celer a mrkev.Celer ihned po nastrouhání zamícháme do připravené pomazánky nebo ho pokapeme citrónovou šťávou, jinak by zhnědl! Podle chuti osolíme, opepříme a natřeme na plátky nakrájené z tmavé bagety nebo na krajíce tmavého chleba, navrch dáme kolečka nebo proužky červené syrové papriky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.