Celerové tyčky
Potřebujete:25dkg polohrubé mouky, 25dkg hery, 25dkg tvrdého sýra, 25dkg jemné strouhanky, 7 lžic jemně nastrouhaného celeru, vejce na potření, kmín, mák nebo sezamové semínko, sůl
Postup:
Z mouky, hery, tvrdého sýra, strouhanky, celeru a soli vypracujeme těsto, vyválíme plát silný 1/2cm. Vykrájíme tyčinky, položíme na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem, mákem nebo semínkem podle libosti. Pečeme dozlatova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.