Červená řepa se zelím
Potřebujete:1kg červené řepy, 1kg zelí, 20dkg cibule, 2 lžíce soli, ¼ l octa, ½ l vody, 20dkg cukru
Postup:
Celou bulvu řepy i se slupkou dáme vařit. Vaříme asi 20 minut podle velikosti řepy. Zda je řepa měkká zkusíme vidličkou. Uvařenou (ne úplně rozměklou) a vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme. Zelí nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme dohromady, osolíme a necháme odležet. Přelijeme nálevem z octu, vody a cukru. Odležené dáme do skleniček a sterilujeme deset minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor


Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.