Červená řepa se zelím

Potřebujete:1kg červené řepy, 1kg zelí, 20dkg cibule, 2 lžíce soli, ¼ l octa, ½ l vody, 20dkg cukru

Postup:
Celou bulvu řepy i se slupkou dáme vařit. Vaříme asi 20 minut podle velikosti řepy. Zda je řepa měkká zkusíme vidličkou. Uvařenou (ne úplně rozměklou) a vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme. Zelí nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme dohromady, osolíme a necháme odležet. Přelijeme nálevem z octu, vody a cukru. Odležené dáme do skleniček a sterilujeme deset minut.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.