Červená řepa se zelím

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy a zelí se hodí jako příloha k masu, nebo jako lehká svačina.

Suroviny:

  • 1kg červené řepy
  • 1kg zelí
  • 200 g cibule
  • 2 lžíce soli
  • ¼ l octa
  • ½ l vody
  • 200 g cukru

Postup:
Celou bulvu řepy i se slupkou dáme vařit. Vaříme asi 20 minut podle velikosti řepy. Zda je řepa měkká zkusíme vidličkou.

Uvařenou (ne úplně rozměklou) a vychladlou řepu oloupeme a nastrouháme. Zelí nakrájíme. Cibuli nakrájíme najemno. Vše smícháme dohromady, osolíme a necháme odležet.

Přelijeme nálevem z octu, vody a cukru. Odležené dáme do skleniček a sterilujeme deset minut.