Chalupářské maso
Potřebujete:1kg vepřové krkovice, Marináda:2 vejce, 1 lžíce majoránky, 1 lžíce worcestru, 1 lžíce kečupu, ½ lžičky pepře, ½ lžičky kari koření, ½ lžičky chilli, 1 lžička Solamylu, ½ kostky Masoxu rozpuštěné v 1/2dcl vody, 10 stroužků propasírovaného česneku, Olej dle potřeby
Postup:
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Namočíme v marinádě a narovnáme ho do zavařovacích sklenic. Necháme uležet 48 hodin. Potom grilujeme nebo smažíme na pánvi.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.