Chřestový koláč

Potřebujete:20dkg hladké mouky, 10dkg másla, 2 žloutky, Menší kelímek zakysané smetany, 10-15dkg šunky nebo šunkového salámu, 10-15dkg tvrdého sýra (parmazán nebo čedar), 25dkg bílého chřestu, 200ml sladké smetany, Sůl, Pepř

Postup:
Máslo, mouku, žloutky, zakysanou smetanu a sůl a pepř smícháme v těsto a necháme 5-10 minut v chladu odpočinout. Potom těsto rozválíme na tenčí plátek 2-3mm a dáme na plech a na to poklademe plátky šunky, nasypeme část sýra a navrch na slabounké plátky nakrájený chřest, polijeme sladkou smetanou a nakonec dáme zbytek nastrouhaného sýra. Pečeme 15-20 minut při 180°C. Konzumujeme vlažné.

autor: posluchači ČRo