Chrudimská nemocnice zavřela porodnici, rodičky posílá do Pardubic

7. prosinec 2020 11:11

Porodnice v krajské nemocnici v Chrudimi v neděli dočasně ukončila provoz. Důvodem uzavření oddělení je nákaza koronavirem, která se prokázala u devíti zdravotníků.

Porodnice je uzavřena od nedělních 18:00. Péče o rodičky je zajištěna v nemocnici v Pardubicích. „Počet (nakažených zdravotníků) nemusí být definitivní, testování personálu stále probíhá. Rodičky budou směřovány do porodnice v Pardubické nemocnici. O hospitalizované pacientky bude v Chrudimi postaráno,“ uvedli pro ČTK zástupci nemocnice.

Index koronavirového protiepidemického systému PES v Pardubickém kraji se zhoršil o pět bodů na současných 62 ze sta. Kraj tak spadá do čtvrtého stupně rizika z pětibodové škály.

V kraji i celé ČR od čtvrtka 3. prosince platí opatření pro třetí stupeň rizika z pětistupňové škály. Podle indexu PES je nejpříznivější situace v Pardubickém kraji v okrese Ústí nad Orlicí, kde dnes skóre zůstalo na sobotních 52 bodech, což odpovídá třetímu stupni. Naopak nejhůře by na tom podle rizikového skóre měl být okres Chrudim, tam dnes zůstal index na sobotních 69 bodech, což odpovídá čtvrtému stupni.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související