Chvaletické fotbalové hřiště bude mít brzy novou tribunu. Už měla být hotová

8. říjen 2024 06:37

Stavba fotbalové tribuny ve Chvaleticích na Pardubicku se o pár týdnů zdržela. Dělníci potřebovali víc času na zpevnění podkladu pro instalaci konstrukce. Tu by prý měla stavební firma instalovat během několika dní. Město tak bude mít vlastně poprvé v historii fotbalových utkání zastřešenou moderní tribunu. Nakonec bude ale o 400 tisíc dražší.

„Máme tady opravdu krásné fotbalové hřiště. Máme tady děti od 4 a 5 let, dorostenci hrají krajský přebor a letos jsme po dlouhé době přihlásili i soutěž mužů,“ říká trenér a předseda klubu FK Baník Chvaletice Daniel Filip s tím, že je o fotbal ve městě stále větší zájem.

Fanouškům ale doposud chyběla moderní a hlavně zastřešená tribuna. Mluví o tom taky starostka Renáta Dymešová (Pro město Chvaletice): „Původní tribuna byla ve svahu, nebyla zastřešená. V současné době byla již naprosto nevyhovující, protože se na ní hodně podepsal čas.

Čtěte také

I proto se město rozhodlo ji strhnout a postavit novou. Tentokrát mimo svah, blíž samotnému hřišti. „Práce jsme začali tím, že se srovnal svah, vytahaly se původní betonové schody, vše se srovnalo. Následně jsme začali budovat podklad pod tribunu, který musí být opravdu bytelný. Všechno se vyrovnalo, navezl se štěrk a na to se dala zámková dlažba.“

V současné době je hotový jen právě zmíněný podklad. Stavební firma totiž zjistila, že bude potřeba vybudovat pevnější základy, což stavbu nejen zdrželo, ale taky navýšilo cenu.

Pevnější podklad

„Původní předpoklad byl kompletně s povrchem, se zahradnickými pracemi i s montáží tribuny asi 1,6 milionu korun. Tím, že podklad musel být opravdu jinak udělaný, než jsme původně zamýšleli, jsme se vyšplhali až ke dvěma milionům,“ říká starostka.

A také tvrdí, že zpoždění nebude výrazné. „Podklad pod tribunu je již připraven, kontaktovali jsme firmu, která během pár dnů přijede tribunu namontovat. Tribuna bude o několika řadách. Sedačky by měly být v barvách našeho klubu FK Baník Chvaletice, to znamená černé a zelené. Bude pro 126 fanoušků a hlavně bude zastřešená.“

Kromě tribuny plánují Chvaletice taky úpravu svahů hřiště, zvlášť v místě, kde byla původní stavba. Vedení města tam chce ale vysadit zeleň, která nebude potřebovat větší péči.

Spustit audio

Související