Cibulová polévka s bramborem a zelenou petrželkou
Potřebujete: půl kg cibule 5-6 dkg másla půl kg brambor 1 a půl litru hovězího vývaru 40 - 50 dkg točeného salámu sůl pepř 4 lžíce nasekané petrželky
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, podusíme na másle. Brambory nakrájíme také na kostičky, dusíme 2 - 3 minuty a zalijeme hovězím vývarem. Salám nakrájíme a povaříme společně posledních 5 minut. Polévku nezahušťujeme moukou, naopak zdravě ozdobíme zelenou petrželkou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.