Cibulovočesneková omáčka

Potřebujete:cibule, česnek, 2 lžíce hladké mouky, máslo, vodu nebo uzený vývar, sůl a pepř, muškátový květ, zázvor

Postup:
Cibulku osmahneme na másle. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a uděláme si jíšku. Když máme jíšku, tak to zalijeme vodou, ale lepší je uzený vývar. Deset minut povaříme. Poté přidáme do omáčky sůl, pepř, muškátový květ a zázvor. Nakonec přidáme prolisovaný česnek. Můžeme omáčku rozmixovat. Podáváme s vařeným uzeným a bramborovým knedlíkem.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.