Císařské králičí maso

Potřebujete:Vykostěného a na kousky nakrájeného králíka, Sůl, Česnek, Cibuli, Šunku, Sýr cihla, Olej nebo sádlo

Postup:
Kousky králíka nasolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme odležet. Cibuli nakrájíme na kolečka, šunku také nakrájíme a sýr nastrouháme. Pekáč vymažeme tukem a do vrstev klademe nejprve šunku, na to trochu masa, zasypeme cibulí a sýrem a vrstvy opakujeme, až všechny ingredience spotřebujeme. Končíme sýrem. Navrch polijeme trochou oleje, aby králík nebyl tolik suchý. Upěchujeme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den dáme zapéct zakryté do trouby. Těsně před dopečením odkryjeme, aby se udělala kůrčička. Jako příloha jsou nejlepší brambory.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.