Císařské králičí maso

Potřebujete:Vykostěného a na kousky nakrájeného králíka, Sůl, Česnek, Cibuli, Šunku, Sýr cihla, Olej nebo sádlo

Postup:
Kousky králíka nasolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme odležet. Cibuli nakrájíme na kolečka, šunku také nakrájíme a sýr nastrouháme. Pekáč vymažeme tukem a do vrstev klademe nejprve šunku, na to trochu masa, zasypeme cibulí a sýrem a vrstvy opakujeme, až všechny ingredience spotřebujeme. Končíme sýrem. Navrch polijeme trochou oleje, aby králík nebyl tolik suchý. Upěchujeme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den dáme zapéct zakryté do trouby. Těsně před dopečením odkryjeme, aby se udělala kůrčička. Jako příloha jsou nejlepší brambory.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.