Císařské králičí maso
Potřebujete:Vykostěného a na kousky nakrájeného králíka, Sůl, Česnek, Cibuli, Šunku, Sýr cihla, Olej nebo sádlo
Postup:
Kousky králíka nasolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme odležet. Cibuli nakrájíme na kolečka, šunku také nakrájíme a sýr nastrouháme. Pekáč vymažeme tukem a do vrstev klademe nejprve šunku, na to trochu masa, zasypeme cibulí a sýrem a vrstvy opakujeme, až všechny ingredience spotřebujeme. Končíme sýrem. Navrch polijeme trochou oleje, aby králík nebyl tolik suchý. Upěchujeme a necháme do druhého dne odležet. Druhý den dáme zapéct zakryté do trouby. Těsně před dopečením odkryjeme, aby se udělala kůrčička. Jako příloha jsou nejlepší brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka