Další úseky hradubické cyklostezky mají být hotové příští rok

27. duben 2020 08:30

V jarních dnech čím dál více lidí hledá zajímavé trasy pro vyjížďky na kolech. Právě před rokem přibyla jedna část takzvané Stezky mechu a perníku mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Kdy a kde budou další?

První etapa mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem v délce 5 kilometrů byla otevřena v dubnu 2019. Součástí úseku za téměř 32 milionů korun je i 50metrová lávka přes slepé rameno Labe.

Další úseky se začnou stavět letos

V současné době jsou v přípravě ke stavebnímu povolení další dva úseky: Vysoká nad Labem - Opatovice nad Labem a Dříteč – Němčice. Druhý jmenovaný úsek povede až pod hrad Kunětická hora, kde už z druhé strany hradu vede stezka plynule až do Pardubic. Na zmíněných dvou úsecích by se mělo stavět v letošním a příštím roce.

Cyklista jede po cyklostezce mezi Hradcem Králové a Vysokou nad Labem

„Nejproblematičtější z hlediska pozemků je propojení Opatovice nad Labem – Dříteč. Tam v současné době probíhá výkup pozemků a stavba je naplánovaná až na roky 2022, 2023,“ říká radní Pardubického kraje René Živný.

„Stezka mechu a perníku je součástí Labské stezky a Pardubický kraj každoročně přidává ze svého rozpočtu dvěma spolkům obcí, které ji stavějí, prostředky na výkup pozemků a přípravu dokumentace,“ uzavírá Živný.

autor: pta | zdroj: Pardubický kraj

Související