Dobré lívance
Potřebujete: 100 g polohrubé mouky, 2 vrchovaté lžíce ovesných vloček, 1 vejce, 1/4 litru mléka, 20 g cukru, 15 g droždí, špetka soli
"Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme trochu mléka, lžíci cukru a lžíci mouky a necháme vykynout kvásek. Ostatní sypké přísady dáme do mísy, přidáme kvásek a mléko a zaděláme lité těsto. Necháme asi 20 minut vykynout. Poté lijeme na lívanečník a opékáme z obou stran. Hotové lívanečky mažeme zavařeninou a zdobíme jogurtem nebo tvarohem."
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.