„Doma bude, už se narajzoval dost“. Legendární slova u Konkolských, Horkých ani Juračků neuslyšíte

Leckdo by se nadál, že okřídlenou větu z filmu “Jára Cimrman ležící, spící” je možné slyšet v rodinách cestovatelů často. Ale legendární výrok manželky Dr. Emila Holuba prý u Konkolských, Horkých ani Juračků nepadá. 

Partnerky známých cestovatelů mi v posledním letošním vydání pořadu “Na cestách” tvrdí, že buď dobře věděly, koho si berou, nebo se s toulavými botami manželů brzo smířily.

Život s cestovatelem

Ano, takřka silvestrovské povídání v pondělí 30. prosince 2019 bude trochu vážné, ale i hodně úsměvné.

Čtěte také

Byť partnerkám trojice známých českých cestovatelů leckdy do smíchu nebylo. Ptal jsem se jich totiž i na to, jaké to bylo, když manželé vyráželi do světa, často na cesty- řekněme jemně - dobrodružné a doma nechávali ženu s jedním i více dětmi.

Od Miroslavy Konkolské se dozvíte, jak reagoval malý syn Richard na otcův návrat po tříleté plavbě světovými moři a oceány.

Jana Horká zase přiblíží, jak se cestuje s dcerkou od pěti týdnů věku - malá Evička manželů Horkých totiž začala cestovat výletem na Ještěd a do tří let projela víc destinací, než mnozí dospělí za celý život.

U kormidla Mirka Konkolská

A uslyšíte také, jak slavil Petr Juračka v dalekém Mongolsku tak prozaický moment v životě dcerky Madlenky, jako bylo první sousto brambory.

S dětmi na cesty

Což naznačuje, že o veselé momenty a smích nebude v našem besedování v pořadu “Na cestách s Petrem Voldánem” den před Silvestrem žádná nouze. K čemuž jsem se snažil přispět i malými překvapeními z mého cestovatelského kufříku.

Čtěte také

Chcete slyšet, jak se cestuje s dětmi po světě? Jak je doma manželkám Janě Horké, Zuzce Juračkové nebo Mirce Konkolské, když partner míří k severnímu pólu, když druhý horo - leze do výšek legendárních osmitisícovek a třetí vyplouvá na malé plachetnici na cestu kolem světa?

Kdo jim balí na cestu a nebo jak to jejich balení doma vypadá? Kdo je doma v rodinách cestovatelů kapitánem, horským vůdcem či náčelníkem? A jaké to je vyzkoušet si plavbu kolem světa a navíc napsat i vlastní cestovatelskou knihu, jako to dokázala šatmantní Mirka Konkolská?

Rodina Horkých na letišti

Nebo chcete vědět, proč se Jana Horká vypravila k polárnímu kruhu i když zimu namá ráda? Tušíte, kdy mohla být Zuzka Juračková na manžela Petra pyšná a čím se hecuje rodina Juračkova s Horkými?

Povídání z nádraží

Pokud chcete znát odpovědi a prožít s námi pohodovou rozhlasovou hodinku “Na cestách” v cestování hodně blízkém prostředí, nalaďte si nás v obvyklém čase pořadu - po 18. hodině v pondělí 30.prosince.

Čtěte také

Přenesete se do atmosféry nádraží v Pardubicích - s typickými kulisami projíždějícího vlaku, hlášením odjezdů, příjezdů i zpoždění, protože právě tam jsem si s příjemnou trojící Mirka Konkolská, Jana Horká a Zuzka Juračková dal sraz.

Mimochodem, domácí byla jen Zuzka. Jana přijela z Prahy a Mirka z Bohumína - obě pochopitelně na pardubické nádraží vlakem.

Všichni cestovalé od Juračků

A všichni čtyři se s Vámi těšíme na vlnách Českého rozhlasu Hradec Králové a Pardubice v pondělí 30. prosince 2019 na slyšenou.

Váš Petr Voldán

autoři: Petr Voldán , baj
Spustit audio

Související