Domácí kečup
Potřebujete: 3 kg dobře vyzrálých rajčat 100 g cukru 0,2 l octa 30 g soli 4 hřebíčky 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření
Postup:
Opláchnutá rajčata pokrájíme, přidáme dávku soli, koření a rozdusíme na kaši za občasného míchání. Horkou kaši prolisujeme přes síto a za stálého míchání odpaříme do hustoty kečupu. Přidáme cukr a ocet, ještě krátce povaříme a horké naplníme do hodně nahřátých kečupových lahví, které ovineme vlhkou utěrkou, aby nepraskaly, postavíme do sterilizačního hrnce a sterilujeme: 10 minut předehříváme na teplotu 85 stupňů Celsia, sterilujeme 20-25 minut při této teplotě. Potom sklenice hned ochladíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.