Domácí rychlý chléb
Potřebujete:1/2 l vlažné vody 1 kostku droždí 1 lžičku cukru 250g hladké mouky500g hladké mouky 2 lžičky soli 2 lžičky drceného kmínu
Postup:
Půl litru vlažné vody, droždí, cukr a 250 gramů hladké mouky promícháme na kvásek. Poté přidáme dvě lžičky soli, dvě lžičky drceného kmínu a 500 g hladké mouky a zpracujeme do těsta. Necháme přikryté vykynout, poté na vále z těsta uděláme tvar veky a na plechu s pečicím papírem necháme ještě kynout. Potřeme a i během pečení potíráme vodou se solí (1dcl vody a 2 rovné lžičky soli). Pečeme 15 minut na 250 stupňů a dopékáme na 180 stupňů. Potřeme a necháme vychladnout.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka