Dršťková polévka z kotrče

Potřebujete:500g kotrče, 50g sádla, česnek, mletý pepř, 30g mouky, majoránku, mletou sladkou papriku, sůl, 15g tuku

Postup:
Houbu očistíme, pokrájíme a podusíme na sádle. Poté dáme do vařící vody, osolíme a vaříme, dokud houby nejsou měkké. Dochutíme pepřem a zahustíme jíškou z mouky a tuku. Hotovou polévku dochutíme majoránkou, česnekem a sladkou paprikou zpěněnou na tuku. Podle potřeby dosolíme a opepříme.

autor: pan Šanda

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.