Dršťková polévka z kotrče
Potřebujete:500g kotrče, 50g sádla, česnek, mletý pepř, 30g mouky, majoránku, mletou sladkou papriku, sůl, 15g tuku
Postup:
Houbu očistíme, pokrájíme a podusíme na sádle. Poté dáme do vařící vody, osolíme a vaříme, dokud houby nejsou měkké. Dochutíme pepřem a zahustíme jíškou z mouky a tuku. Hotovou polévku dochutíme majoránkou, česnekem a sladkou paprikou zpěněnou na tuku. Podle potřeby dosolíme a opepříme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka