Dršťková polévka z kotrče
Potřebujete:500g kotrče, 50g sádla, česnek, mletý pepř, 30g mouky, majoránku, mletou sladkou papriku, sůl, 15g tuku
Postup:
Houbu očistíme, pokrájíme a podusíme na sádle. Poté dáme do vařící vody, osolíme a vaříme, dokud houby nejsou měkké. Dochutíme pepřem a zahustíme jíškou z mouky a tuku. Hotovou polévku dochutíme majoránkou, česnekem a sladkou paprikou zpěněnou na tuku. Podle potřeby dosolíme a opepříme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.