Drůbeží játra na cibuli a s jablky

Potřebujete: 500g drůbežích jater (můžeme použít také králičí nebo jiná, která máme rádi), 2 ks cibule (středně velké), 2 ks jablka (lepší je kyselejší), pepř, mletá paprika, může být i oblíbené koření které máme rádi, trošku tuku - sádlo nebo olej, sůl

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky, opražíme v kastrolku na trošce tuku. Když začne zlátnout, přidáme oloupaná jablka, zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky. Podusíme, až jablka změknou. Směs přeložíme na talíř. Do výpeku vložíme játra nakrájená na kousky, opepřená, posypaná mletou paprikou a případně okořeněná oblíbeným kořením. Orestujeme, trošku podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud játra nezměknou. Když jsou játra měkká, přidáme směs z cibule a z jablka, kterou jsme si odložili na talíř. Necháme prohřát. Nakonec osolíme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.