Drůbeží kostky
Potřebujete: 500 g drůbežího masa bez kůže, 1/2 cibule, 1/2 žluté a zelené papriky, svazek petrželky, 2 stroužky česneku, lžička kečupu, 1 lžíce sladké papriky, 30 g oleje, sůl, mletý pepř
Postup: Oloupanou cibuli a omytou petržrlku jemně usekáme. Vyčištěné a omyté půlky paprikových lusků nakrájíme na tenké proužky. Oloupaný česnek utřeme nebo prolisujeme. Maso nakrájíme na menší kostky, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji v prostorné pánvi opečeme cibuli, česnek, přidáme masové kostky a osmahneme do zlatova. Obereme přebytečný tuk, přidáme lžíci sladké papriky, paprikové proužky a opečeme. Podlijeme kyselou smetanou, provaříme, promícháme a přiklopené do měkka podusíme. nakonec přidáme sekanou a petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Přendáme do mísy, ozdobíme kouskem petrželky a podáváme. S dušenou rýží chutná toto lehké jídlo báječně. Můžeme podávat i s krajíčky bílého chleba. Příprava je skutečně velmi rychlá.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka