Dušená červená řepa se smetanou
Potřebujete: 1 kg červené řepy, 2 cibule, lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru, 1 dl kysané smetany, sádlo, mletý pepř, sůl, 1-2 lžíce strouhaného křenu
Postup: Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo. Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme, přidáme nastrouhanou řepu, sůl a pepř. Krátce povaříme, zalijeme smetanou a nakonec promícháme s křenem (dle chuti). Podáváme k vařenému masu s bramborem nebo i s rýží.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka