Dušená červená řepa se smetanou

Potřebujete: 1 kg červené řepy, 2 cibule, lžíce hladké mouky, 2 dl vývaru, 1 dl kysané smetany, sádlo, mletý pepř, sůl, 1-2 lžíce strouhaného křenu

Postup: Červenou řepu uvaříme a oloupeme, nastrouháme nahrubo. Na lžíci sádla osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, promícháme, zalijeme vývarem, povaříme, přidáme nastrouhanou řepu, sůl a pepř. Krátce povaříme, zalijeme smetanou a nakonec promícháme s křenem (dle chuti). Podáváme k vařenému masu s bramborem nebo i s rýží.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.