Dýňová povidla
Potřebujete:2kg dýně, 1,25kg cukru, 1 větší citrón, 1 lžička mletého zázvoru
Postup:
Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce a zhruba půl hodiny vaříme. Nepodléváme a mícháme. Po půl hodině přidáme cukr a dále vaříme a mícháme tak dlouho, až se odpaří co nejvíce tekutiny. Dýně by neměla být úplně rozvařená. Před koncem přidáme šťávu z citrónu, ochutíme zázvorem a přidáme kůru asi z půlky citrónu. Plníme do sklenic a běžným způsobem zavařujeme. Asi 20 minut při 80°C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka