Dýňová povidla

Potřebujete:2kg dýně, 1,25kg cukru, 1 větší citrón, 1 lžička mletého zázvoru

Postup:
Dýni oloupeme, vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce a zhruba půl hodiny vaříme. Nepodléváme a mícháme. Po půl hodině přidáme cukr a dále vaříme a mícháme tak dlouho, až se odpaří co nejvíce tekutiny. Dýně by neměla být úplně rozvařená. Před koncem přidáme šťávu z citrónu, ochutíme zázvorem a přidáme kůru asi z půlky citrónu. Plníme do sklenic a běžným způsobem zavařujeme. Asi 20 minut při 80°C.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.