Dýňové zelí na kyselo

4 kg dýně nastrouhat na hrubo 75dkg cibule nakrájet na kostičky 50dkg cukru písku nebo krystalu 5dkg soli, kmín Vše smíchat, přidat 1/2 litru octa, dát do sklenic, sterilizovat asi 15 minut při 80 stupních. Zelí jíme buď jako salát samotný nebo jako přílohu k lehké studené večeři, nebo v tepelné úpravě k vepřové pečeni a knedlíkům a podobně.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.