Džem z arónie

Potřebujete:1kg jablek, 1kg arónie (černé jeřabiny), 1kg cukru, skořice, citrónová kůra, 2,5l vody, petol

Postup:
Jablka nastrouháme, přidáme trochu vodu, zprudka vaříme, aby se odvařila voda. Pak přidáme cukr a další vodu, znovu povaříme, přidáme arónii a vaříme do zhoustnutí a mezitím přidáme skořici, citrónovou kůru a petol. Ještě za horka plníme do sklenic, zavíčkujeme a otočíme.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Sestru se mi nikdy nepodařilo dočíst. Citlivého člověka jsem poslechla až do konce.

Iva Jonášová, šéfredaktorka Radia Wave

citlivy_clovek.jpg

Citlivý člověk

Koupit

Nový román českého básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. Jáchym Topol získal za tento titul Státní cenu za literaturu.