Farářská polévka

Potřebujete:mraženou polévkovou směs nebo čerstvou zeleninu (mrkev, petržel, celer, může být i několik růžiček květáku a klidně i kapusta, brambory), houby (mohou být sušené i čerstvé),masox,červená paprika, kmín, pepř a sůl, vejce, hladká mouka na jíšku

Postup:
Zeleninu nakrájíme a spolu s brambory dáme vařit, přidáme kostku masoxu, houby a trochu kmínu. Když zelenina změkne, připravíme si světlou jíšku, do které rozklepneme vajíčko, osolíme, opepříme a přidáme červenou papriku. Umícháme kašičku a z té pak lžičkou odebíráme nočky, které zavaříme.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.