Fazolové lusky

Potřebujete: Nálev: 1l vody, necelá 1/8l octa, lžička soli, 5dkg cukru

Postup:
Vezmeme fazolové lusky a okrájíme jim šťopky a špičky a u starších ještě odstraníme vlákna. Opereme je a zhruba 3-4 minuty je vaříme ve slané vodě. Vyndáme je a rychle zchladíme pod studenou vodou. Pak je nakrájíme, narovnáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem. Pak vaříme 25 minut v lázni při 90°C.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?