Fazolové lusky
Potřebujete: Nálev: 1l vody, necelá 1/8l octa, lžička soli, 5dkg cukru
Postup:
Vezmeme fazolové lusky a okrájíme jim šťopky a špičky a u starších ještě odstraníme vlákna. Opereme je a zhruba 3-4 minuty je vaříme ve slané vodě. Vyndáme je a rychle zchladíme pod studenou vodou. Pak je nakrájíme, narovnáme do sklenic a zalijeme horkým nálevem. Pak vaříme 25 minut v lázni při 90°C.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.
Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu


Nebojte se klasiky!
Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?