Fazolový guláš
Potřebujete: 300 g fazolí, 200 g kabanosu, 1 cibule, stroužek česneku, 2 bobkové listy, instantní jíška, sladká paprika, lžíce kečupu, majoránka, sůl a pepř
Postup: Předem namočené fazole uvaříme do měkka. Kabanos nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém oleji osmahneme cibuli, přidáme sladkou papriku a osmahneme. Přidáme kabanos a ostatní koření, znovu osmahneme a podlijeme vodou. Vaříme ve vodě, ve které jsme uvařili fazole, pak přidáme kečup a nakonec uvařené fazole. Vše ještě chvíli povaříme, zahustíme zlehka instantní jíškou a podle chuti dokořeníme. Hotový guláš podáváme s pečivem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.