Francouzská cibulačka

Potřebujete: Půl kg cibule 1 litr zeleninového vývaru žloutek strouhaný ementál 2 lžíce smetany 1 lžíce hladké mouky 2 lžíce bílého vína trochu másla bílé pečivo mletý pepř, sůl

Postup:
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm cibulku dozlatova. Zasypeme moukou a jíšku zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme a vaříme minimálně 15 minut. Dochutíme bílým vínem. Veku opečeme dozlatova na pánvi a obalíme ve strouhaném sýru smíchaném se žloutkem a dvěma lžícemi smetany. Zapečeme tak, aby se utvořila zlatavá kůrčička a podáváme k polévce.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.