Guláš pro vozky
Potřebujete:1kg vepřové kližky a bůčku, 150g cibule krájené na kolečka, 150g sádla, 150g hladké mouky, 0,5l červeného vína, sladkou papriku, drcený kmín, pepř, majoránku, třený česnek, sůl, 1 lžičku octa, 1 lžičku rumu, vývar
Postup:
Cibuli zpěníme na části tuku, přidáme maso nakrájené na kostky a opečeme. Zalijeme vínem, osolíme, poprášíme paprikou, přidáme drcený kmín. Dusíme pod pokličkou a podléváme vývarem z kostí. Měkké maso vyjmeme. Základ zahustíme tmavou jíškou, kterou jsme si připravili. Povaříme, přidáme mletý černý pepř, majoránku, česnek a dosolíme. Odstavíme na okraj plotny a podle chuti dochutíme trochou octa a rumu. Podáváme s bramborami nebo chlebem a svařeným červeným vínem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.