Guláš - soutěž

Potřebujete:Hovězí kližku, červenou, zelenou, žlutou papriku, cibuli, olej, česnek, majoránku, sladkou a pálivou papriku, kmín, sůl a pepř, feferonku

Postup:
Hovězí kližku nakrájíme na větší kostičky. Naložíme den dopředu do sladké a pálivé papriky, kmínu, soli, pepře a zalijeme olejem. Druhý den nakrájíme nahrubo cibuli. Dáme do kastrolu trochu oleje nebo sádla, necháme rozehřát a zprudka opečeme maso a cibuli. Podlijeme a necháme dusit. Když je maso napůl udělané, přidáme červenou, zelenou, žlutou papriku a můžeme přidat jednu feferonku nakrájenou. Zahustíme jíškou. Dochutíme majoránkou a česnekem a už nevaříme.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.