Houbová čalamáda

Potřebujete: 2kg hub, 1kg cibule, 1kg paprik, může být zelí nebo i květák Lák: 2l vody, 1/2l octa, 40dkg cukru, 5 bobkových listů, 6 kuliček Nového koření, 6 kuliček pepře, 6dkg soli

Postup:
Houby nakrájíme na větší kousky, spaříme je a scedíme. Vše ostatní nakrájíme na nudličky a houby se zeleninou zalijeme horkým lákem, který před tím svaříme a vše necháme do druhého dne uležet. Pak dáme do sklenic a zavařujeme 15 minut.

autor: posluchačka Českého rozhlasu

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.